Cum promovezi testul IELTS?

START ENGLISHWatch, listen, speak. Tips and tricks about English.


Cum promovezi testul IELTS ? Cu calificativ maxim, de preferat.

În primul rând ai nevoie un curs de pregătire pentru atestatul IELTS pentru a te familiariza cu tipurile de teste de la examen.

Organizăm cursuri de pregătire pentru atestatul IELTS la cerere! Tariful pentru modulul de 2 luni este 600 lei.

Înscrieri la 0722.841.053.

În al doilea rând:


  • Time management- cel mai important factor pentru promovarea tuturor testelor internaționale. Trebuie să fii conștient că e posibil să nu termini toate testele (cele de Reading, mai ales). Deci planifică bine timpul pentru toate testele. AICI ai structura examenului. Dacă nu ai timp să treci prin toate testele, nu lăsa nimic nerezolvat, încercuiește sau completează ceva, orice, pentru a nu fi depunctat mai mult. (după cursurile de pregătire organizăm pretestări pentru IELTS și insistăm pe time management).


  •  Focus, Focus, Focus- citește cu mare atenție ce trebuie să faci (the tasks). Nu ai cum să rezolvi corect testele dacă nu știi/înțelegi ce trebuie să faci. Poți înțelege pe parcurs (în timp ce citești sau asculți), dar poți pierde timp valoros. Mare atenție la testul de Listening! Veți asculta textele numai o dată, deci trebuie să completați corect din prima! Dacă aveți dubii, mai ales în ultima parte a testului, care este mai dificilă, treceți mai departe la următorul punct, pentru că la sfârșitul testului de Listening aveți timp să finalizați.

  •  Keywords– pentru testele de Reading si Listening subliniază și analizeză cuvintele cheie din tasks. Răspunsurile corecte se bazează pe aceste keywords. Uneori aceste teste sunt înșelătoare și poți avea impresia că (cel puțin) 2 variante sunt corecte. Dacă nu ești sigur, mai citeste o dată textul și caută indicii referitoare la cuvântul/cuvintele cheie din task.

  • Simplicity and order- pentru testele de writing schițează mai întâi paragrafele și ce idei trebuie să dezvolți în fiecare (paragraph planning). De asemenea, înainte să te apuci de scris, gândește-te  la cuvintele pe care ai vrea să le folosești în textele pe care trebuie să le scrii…Deci faci un fel de brainstorming pentru vocabularul în limba engleză pe care dorești să îl folosești. Atenție! Vocabularul variat și adecvat contextului respectiv este foarte apreciat de profesorii examinatori. La fel și pentru testul de Speaking. Nu încerca să dezvolți idei complicate, poți face greșeli. Nu complexitatea ideilor este punctată, ci corectitudinea exprimării, fluența și varietatea vocabularului.

  •  Speak ONLY English– for the love of God, la testul de Speaking nu vorbiți în română!!! De aceea la cursurile noastre de limba engleză se vorbește ÎN ENGLEZĂ!  Dacă aveți o problemă, nu înțelegeti ceva sau nu vă înțelegeți interlocutorul, rugați-l să repete..În limba ENGLEZĂ…Tot pentru testul de Speaking, dacă ai făcut o greșeală (un timp verbal, un acord, un cuvânt…din motive obiective, stres, oboseală) corectează-te imediat!! Nu crede că și profesorii sunt și ei oameni și poate nu aud bine…auzim și percepem foarte bine greselile, din reflex :).

  • Task Management- fiecare are anumite preferințe. La examen rezolvă mai întâi testele care îți plac mai mult și cele pe care le stăpânești cel mai bine. La sfârșit rezolvă testele pe care le consideri mai dificile și la care ai luat un calificativ mai mic testul de verificare pentru IELTS. Mizează pe atuuri, deci, pentru a lua un calificativ cât mai mare, de preferință maxim :).

Sper că toate aceste sfaturi vă sunt de folos. Pe acest blog găsiți și alte sfaturi referitoare la testul IELTStips and tricks pentru fiecare tip de test: Reading, Speaking, Writing, Listening.

Start IELTS  for lei300 a month!

Contact:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Follow Totul despre IELTS on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 35 other followers

Proud to have contributed to alive words that create a world without maps:

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 35 other followers

%d bloggers like this: